Davout +

Laboratories and student housing – Paris
 
This project consists in turning an existing office building from the 80s, into a mixed building hosting laboratories and student housing. The initial concrete structure is preserved, and the two programs superimposed on top of each other. The base is enlarged in order to host the laboratories. The superimposition allows to create a sunken garden and to avoid a strict alignment along the street. The deepening of the existing building with a light metal structure provides the project with the identity of an urban scaffolding integrating new outdoor spaces.
Program Laboratories & student housing
Client Régie Immobilière de la Ville de Paris (RIVP)
Surface area 8 800 sqm
Budget 19 500 000 €
Architects Muoto and Block
Consultants VP, Espace Temps, Acoustibel, Fabrice Bougon, Transsolar
Year 2018-2022