Sarcelles +

Digital house – Sarcelles
 
The building houses the “digital house”, a place for professional education and young high-tech companies. It takes the form of a cubic and glazed volume, suspended among the trees. Indoor spaces are organised around a cross plan. Free floors are literally hanged from a five-column structure and beneficiate from open corners. The vertical structure leads visitors to the top through a series of atriums hosting shared activities. The glass façade reflects the trees. The building is multi-oriented and offers distant views towards the city. It is conceived as an observation tower. The stairs and the five-column structure appear through the glazed façade.
Program Meeting rooms and classrooms, co-working, business incubator
Client Communauté d’agglomération de Roissy Pays de France
Surface area 1 851 sqm
Budget 7 371 391 €
Architects Muoto
Consultants Fabrice Bougon, EVP, Espace Temps, Acoustibel, Camille Fréchou
Year 2019